Снимка Pexels В русофобска истерия ни обвини Русия след като изгонихме

...
Снимка Pexels В русофобска истерия ни обвини Русия след като изгонихме
Коментари Харесай

Русия за нас след като изгонихме неин дипломат: София подгрява градуса на русофобската истерия

Снимка Pexels 

В русофобска нервност ни упрекна Русия откакто изгонихме следващия съветски посланик от страната си

Русия не закъсня с отговора си на решението на България да разгласи за личност нон грата съветското военно аташе в дипломатическата задача в София. Той стана следващият (шести) съветски посланик, изпъден от България за малко повече от година, съобщи.

България, която не за първи път гони от страната съветски дипломати, стана рупор на тезата на НАТО за " съветската опасност ", съобщи през днешния ден шефът на комисията по външните работи Константин Косачов, представен от ТАСС.

По-рано през днешния ден ДАНС заяви, че " в интервала от 2017 година до сегашния миг, следващ жител на Руската федерация е осъществявал разследваща активност,  при която е била събирана военна информация, в това число за числеността за разполаганите на територията на България по време на учения военнослужещи от Съединени американски щати ".

Министерство на външните работи реагира незабавно, като даде период на съветския жител да напусне страната до 72 часа.

" Трудно е да си представим какво толкоз изключително биха могли да изследват съветските дипломати в България ", означи сенаторът.

" С това София подгрява градуса на русофобската нервност ", сподели съветският народен представител Леонид Слуцки и означи, че този път се разиграва картата на НАТО.

От американското посолство в България акцентираха, че Съединени американски щати поддържат България в напъните й да пази своя суверенитет и сигурност. " Последните седмици и месеци сме очевидци на прекалено много образци на нападателни дейности от страна на съветски чиновници ", се споделя в известието на дипломатическата задача на Съединени американски щати.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР